woensdag 28 juli 2010

Evernote. Onthoud alles, altijd, overal

Een verhaal over hoe je alles kunt onthouden met Evernote. Deze post verscheen als eerste op http://apostbeforetoast.blogspot.com.

Research, data, gegevens, ideeën, wist-je-dat-jes
In m'n dagelijks leven, op m'n werk en privé bij het uitoefenen van m'n grootste hobby: een ongelofelijke betweter wezen, verteer ik veel informatie. Soms in een situatie waarin ik in een korte tijd zoveel mogelijk info over 1 onderwerp verzamel, om de stapel op een later tijdstip te schiften. Of in een situatie waarin ik iets tegenkom waardoor ik geïnspireerd wordt en dat ik graag voor later apart wil leggen. Of dat nu online is, op een whiteboard in een zweterige vergaderzaal of midden in de Wageningse uiterwaarden.

Evernote
Sinds Juni 2008 bestaat de prachtige oplossing Evernote.
Met Evernote kun je notities opslaan, geselecteerde stukjes tekst die je op internet bent tegengekomen bewaren (Met een link naar de oorspronkelijke pagina). Je kunt er ook audio-notities bewaren en foto's naar uploaden (Waarvan eventuele tekst op de foto dan vervolgens in de desktopapplicatie doorzoekbaar is.) Onderaan deze post kom je een stukje video tegen van Evernote zelf waarin ze proberen aan te prijzen wat het allemaal kan)

De gratis variant heeft een paar features minder dan de betaalde versie en is begrenst op 40MB per maand. Maar ik ben nog nooit tegen die grenzen aangelopen en maak al jaren met veel plezier gebruik van de onbetaalde versie.

Evernote is overal
Een van de grote voordelen van Evernote is ook nog eens dat je voor elke situatie van een variant gebruik kunt maken.
  • Je kunt inloggen op de webapplicatie (www.evernote.com).
  • Je kunt gebruik maken van een add-on of extention in je browser (Voor Firefox en Chrome werken deze echt super) je hoeft dan slechts een stukje tekst te selecteren op de olifant te klikken en eventueel wat tags toe te voegen. Klaar is klara... voor eeuwig vastgelegd. Niet alleen het geselecteerde stukje tekst maar ook de link naar de pagina waar je em vanafgesnoept had.
  • Je kunt gebruik maken van de desktop applicatie. De allergaafste feature van deze applicatie is wel dat de foto's die je in je notities hebt zitten dmv OCR op tekst doorzoekbaar zijn. Zo heb ik een brainstormsessie op een whiteboard gefotografeerd met m'n mobie. De foto's geupload naar Evernote... en als ik nu in de desktop zoek op "geselecteerd" dan ziet dat er alsvolgt uit:
  • Tenslotte kun je gebruik maken van de mobiele (Windows Mobile/iPhone) variant. De functionaliteit van deze variant verschilt iets per platform maar geeft je, bij internetverbinding, ook toegang tot je notities en de gelegenheid om nieuwe text/foto en audio notities toe te voegen.
Het is dit alles....en nog veel meer!
Dus of je Evernote nu wilt inzetten om je verzameling businesscards te beheren of om je recepten op te slaan en mee te koken. Of je het gebruikt voor de opslag van je oude rekeningen of gewoon voor knetterharde research... (10 leuke gebruikssuggesties op lifehacking.nl) mijn advies... gebruik het. Je wordt er echt gelukkiger van!

Time 4 Toast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Share