zaterdag 26 september 2009

Social Bookmarking met Delicious


In de blogwereld al een heel gewoon en veel voorkomend verschijnsel, social bookmarking. Vandaag zetten we de schijnwerpers op de social bookmarking-site delicious. Deze dienst van de internetreus Yahoo noemt zelf drie grote voordelen van het op het web opslaan van je favorieten :
  1. Maakt niet uit waar je bent... Wanneer je internettoegang hebt kun je altijd bij je bookmarks.
  2. Laat je vrienden, collega's en familie meedelen in de sites die jij interresant vind. (Kijk maar eens aan de rechterzijde van m'n blog. Dit zijn de laatste 5 favorieten die ik de afgelopen dagen heb opgeslagen.)
  3. Ten slotte zie je van een gebookmarkte site hoeveel anderen em ook opgeslagen hebben. Dit zegt vaak wel iets over de kwaliteit van de info die je op de site kunt vinden.
Voor alle drie de groote browsers is een toolbar beschikbaar die het opslaan van een favoriet erg eenvoudig maakt. Eenmaal op de site die je wilt opslaan druk je op de Tag Knop (), tags toevoegen en klaar is klara, de pagina is opgeslagen en vindbaar onde de zojuist door jou ingevoerde tags.

Tenslotte, Delicious is een vrij typische Web2.0 oplossing... Een van de kenmerken van een dergelijke site is een (relatief) open structuur. Vanwege deze open structuur ontstaan er andere diensten rondom de oplossing die voortborduren en aanvullen. De meeste van deze diensten kun je vinden op een site die ik al eerder onder de aandacht gebracht heb... e-consultant. Mocht ik je geinspireerd hebben om Delicious eens uit te proberen, ga dan zeker daar ook eens een kijkje nemen.

2 opmerkingen:

  1. bekijk dan ook eens

    http://www.stumbleupon.com/

    het delen van het internet maar zeer snel en direct

    broertje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij komt wel standaard in het lijstje met share voor... maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik em nog niet geprobeerd had... maar dat ga ik zeker ff doen. Digg had ik dan weer wel door de vingers gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Share